>



YAŞ: 5
MALZEME: Sport Wool Kıs Güneşi
RENK NO: 23315F, 23331MR, 1048F (1 ‘er yumak)
ŞİŞ NO: 7
TIĞ NO: 4
ÖRGÜ ŞEKLİ: Düz-ters örgü, yengeç bacağı örneği, zincir, trabzan, tığla fıstık örneği geri dönüşle örgü tekniği

* Patiklerimizde kullanılan malzeme ve renk numaraları nakoya aittir.
YAPILIŞI:
4 ilmek başlanır, düz örgü yapılır. 5 cm örüldükten sonra, örgünün bir kenarından şişe 8 ilmek
çıkartılır, geri dönülür, 10 ilmek örülür, diğer kenarından şişe 8 ilmek çıkarılır, geri dönülür, şiş üzerinde 20 ilmek oluşur, düz örgüyle devam edilir. Örgü boyu 13 cm de ilmekler 8+4+8 şeklinde ayrılır. Geri dönüş tekniği kullanılarak ortadaki 4 ilmek her sırada örülürken, 4 ilmeğin her iki tarafından, her sırada 1 ‘er ilmek kesilerek her iki taraftaki 8′er ilmek sıfırlanır. Kalan 4 ilmekle bitirilir. Patiğin ağız kısmına yengeç bacağı oyası yapılır. 1048F, 23331 MR ve 23315F renk no.lu ipliklerle 1 er çift patik örülür.
23315F renk no.lu iplikle yapılan patiklerin ön ortasına 23331MR renk no.lu iplikle 2 adet fıstık yapılarak süslenir.
23331 MR renk no.lu iplikle yapılan patiklerin yan taraf lan 23315F renk no.lu iplikle fıstık yapılarak süslenir. 1048F renk no.lu iplikle yapılan patiklerin ön kısmına çiçek dikilir.
ÇİÇEK MOTİFİ YAPILIŞI: 1048F renk no.lu iplikle 5 adet zincir çekilerek birleştirilir. 6 adet zincir çekilir, geri dönülür, 2.zincirden itibaren her zincir üzerine; 1 sık iğne, 2 trabzan, 1 sık iğne yapılır, yuvanın içine bağlantı yapılarak 1 adet yaprak elde edilir. 6 zincir çekilir, geri dönülür…şeklinde toplam 5 adet yaprak yapılır. 23331 MR renk no.lu iplikle çiçeğin ortasına tığla fıstık yapılır.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...