>



 

 

ARKA:

1- Paçalardan başlanır. 6383 renk no.lu iplikle 35 ilmek başlanarak örgü boyunca düz örülür. 2- Bir taraftan 8 sıra arayla 3 defa 1’er ilmek artış yapılır. 3- Paça boyu 19 cm de ilmek artışı yapılan taraftan ağ kısmı için 4 ilmek artış yapılarak 42 ilmeğe ulaşılır, ilmekler şişte bekletilir. Aynı şekilde 1 paça daha örülür. 4-Toplam 84 ilmek aynı şiş üzerine alınır. 2 sıra düz örüldükten sonra ilmekler ortalanır ve ortadaki 8 ilmeğin her iki tarafından, her düz sırada 4 defa 1’er ilmek kesilerek 76 ilmeğe düşülür. 5- Beden boyu 36 cm de  her iki yan taraftan  3 defa her sırada 1’er ilmek kesilir. 6- Beden boyu 38 cm de kol evi için her iki yan taraftan 12’şer ilmek haraşo örülmeye  başlanır. 40 cm de kol evi için haroşa örülen ilmeklerden 7’şer ilmek kesilir. 7- Ağ kısmından itibaren beden boyu  31 cm de yaka için ilmekler ortalanır ve ortadaki 36 ilmek haraşo örülmeye başlanır. 8- Beden boyu 33 cm de yaka için haraşo örülen 36 ilmek ortalanır ve ortadaki 26 ilmek bir defada kesilir, örgüye iki parça olarak devam edilir. 9 - Beden boyu 54 cm de omuzlarda kalan 15’er ilmek 2 cm haraşo örülüp, ilmekler kesilerek bitirilir.

ÖN:

1- 208 renk no.lu iplikle 18 + 6383 renk no.lu iplikle 17 ilmek başlanır. 2- 208 renk no.lu iplikle örülen taraf örgü boyunca düz örülür. 6383 renk no.lu iplikle örülen taraf 2 sıra düz örülüp, diyagram uygulanır. 3- 208 renk no.lu iplikle  örülen taraftan 8 sıra arayla 3 defa 1’er ilmek artış yapılır. 4- Paça boyu 19 cm de ilmek artışı yapılan taraftan ağ kısmı için 4 ilmek artış yapılarak 42 ilmeğe ulaşılır, ilmekler şişte bekletilir. Aynı şekilde 1 paça daha örülür. 5- Toplam 84 ilmek aynı şiş üzerine alınır. 2 sıra örüldükten sonra ilmekler ortalanır ve ortadaki 8 ilmeğin her iki tarafından her düz sırada 4 defa 1’er ilmek kesilerek 76 ilmeğe düşülür. 6- Beden boyu 30 cm olduğunda bütün ilmekler 6383 renk no.lu iplikle düz örülmeye başlanır. 7-Arka bedenin 5. maddesi aynı şekilde uygulanır. 8- Beden boyu 36 cm de her iki yan taraftan 3 defa her sırada 1’er ilmek kesilir. 9- Beden boyu 38 cm de kol evi için her iki yan taraftan 12’şer ilmek haraşo örülmeye başlanır. 10- Beden boyu 40 cm de kol evi için her iki yan taraftan 7’şer ilmek kesilir. 11- Ağ kısmından itibaren   beden boyu 28 cm de yaka için ilmekler ortalanır ve ortadaki 36 ilmek haraşo örülmeye başlanır.         12- Beden boyu 30 cm de yaka için haraşo örülen 36 ilmek ortalanır ve ortadaki  26  ilmek bir defada kesilir, örgüye iki parça olarak devam edilir. 13- Beden boyu 54 cm de omuzlarda kalan 15’er ilmek 2 cm haraşo örülüp ilmekler kesilerek bitirilir, omuzlarda 2 cm arayla 2’şer ilik açılır.

ÖN BEDEN SÜSLEMELERİ:

Baş kısmı için; 1- 208 renk no.lu iplikle 5 ilmek başlanır. Her sırada iki taraftan  10 defa 1’er ilmek artış yapılarak 25 ilmeğe ulaşılır. 2- Örgü boyu 10 cm de kesilerek bitirilir.

Fiyonk için; 6383 renk no.lu iplikle 25 ilmek başlanır. 5 cm haraşo örülüp bitirilir.

Alın kısmı için; 1- 6383 renk no.lu iplikle 9 ilmek başlanır. 2- Her iki taraftan 2’şer ilmek düz örülüp, ortada kalan 5 ilmeğe diyagram ilmeklerinin yarısı uygulanır. 10 cm örülüp, bitirilir.

Kulaklar için; 1- 13 ilmek başlanır, düz örülür. 2 sıra örüldükten sonra bir taraftan 2 ilmek artış yapılır. 2-Örgü boyu 2 cm de diğer taraftan her düz sırada 4+4+5 ilmek kesilerek bitirilir. 1249 ve 215 renk no.lu ipliklerle 1’er adet örülür.

Düğmeler için; 1. Sıra; 5 zincir çekilerek birleştirlir. Oluşan yuvanın içine  8 adet sık iğne yapılır. 2. Sıra; her sık iğne üzerine 2’şer sık iğne yapılarak bitirilir. 6385 ve 1249 renk no.lu iplikler kullanılarak 1’er adet yapılır.

Ağız için; 1- 1249 renk no.lu iplikle 18 adet zincir çekilerek geri dönülür.             2- Her zincir üzerine 1’er sık iğne yapılır. 3- Zincirin diğer tarafına da aynı şekilde sık iğne yapılarak bitirilir.

Gözler için1- Estiva 217 renk no.lu iplikle 5 adet zincir çekilerek birleştirilir. 2- Oluşan yuvanın içine 10 adet sık iğne yapılır. 2 adet yapılır. Dikildikten sonra üzerine 217 renk no.lu iplikle kaş işlenir.

PATİK YAPILIŞI:

1- 6383 renk no.lu iplikle 50 ilmek başlanır. 2 cm haraşo, 2 cm düz örüldükten  sonra ilmekler 21+8+21 şeklinde üçe ayrılır. 2- Ortada kalan 8 ilmek haraşo örülürken her iki tarafta kalan 21’er ilmek geri dönüşle örgü tekniği kullanılarak 8 defa 1’er ilmek kesilerek 34 ilmeğe düşülür. 3- Kalan 34 ilmek 6383 renk no.lu iplikle 2 cm düz örülüp, bitirilir. 2 adet örülür, paçaların başlama yerine dikilir. 4- Bağcıklar için; 6383 renk no.lu iplikle 30 cm zincir çekilir. 1. ve son zincirin içine; aynı yere batılarak * 1 sık iğne, 3 trabzan * işaretinden tekrar edilerek 3 adet yaprak yapılır.

BERE YAPILIŞI:

1- 208 renk no.lu iplikle 80 ilmek başlanır. 2 cm 1+1 lastik örülüp düz örgüye geçilir. 2- Örgü boyu 11 cm de 6383 renk no.lu ipliğe geçilir. 2 cm düz örülüp ilmekler  20+20+20+20 şeklinde ayrılır, örgüye ayrı parçalar şeklinde devam edilir. 3- 20 ilmek düz örülürken her sırada her iki taraftan 10 defa 1’er ilmek kesilerek ilmekler sıfırlanır.4- Diğer parçalar da aynı şekilde örülüp, şemada gösterildiği şekilde aynı no.lu yerler birbirine dikilerek bitirilir.

Burun için; 1249 renk no.lu iplikle 1. sıra; 4 zincir çekilerek birleştirilir, oluşan yuvanın içine 8 adet sık iğne yapılır. 2. sıra; Her sık iğne üzerine 2’şer sık iğne yapılır. 3. sıra; sık iğne üzerine sık iğne yapılarak bitirilir. Yanaklar için 1249 renk no.lu iplikle burun kısmının 2 sırası yapılarak bitirilir. 4 adet örülür. 2 adet bere için 2 adet beden için kullanılır.

Ağız için; 1- 1249 renk no.lu iplikle 18 adet zincir çekilerek geri dönülür.            2- Her zincir üzerine 1’er sık iğne yapılır. Zincirin diğer tarafına da aynı şekilde sık iğne yapılarak bitirilir.  

Gözler için1- Estiva 217 renk no.lu iplikle 5 adet zincir çekilerek birleştirilir. 2- Oluşan yuvanın içine 10 adet sık iğne yapılır. 217 renk no.lu iplikle kaş işlenir.

Model adı : CM-022 Hoşgeldin Soft ve Estiva Tulum
Zorluk derecesi : Orta
İlgili şiş numaraları : 4
İlgili tığ numaraları : 2.5
Yaş grubu : Çocuk
Örgü şekli :

Düz-ters örgü, haraşo, 1+1 lastik örgü, geri dönüşle örgü tekniği, zincir, sık iğne, trabzan

Gerekli malzemeler : Hoşgeldin Soft 6383 (2 yumak), 1249, 215, 208 (1er yumak), Estiva 217 (1 yumak), 4 adet düğme, ponpon
Mevsim : Sonbahar-Kış
 

 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...